Alla inlägg under november 2009

Av Siv - 17 november 2009 10:45

 

Här på redaktionen har det kommit in indikationer att det grasserar en allvarlig farsot, kanske i större omfattning än svininfluensan.
Från olika håll i landet har jag fått rapporter om att det är sjuka datorer. Man har fel på hårddisken, fel på fläkten, fel på modemet, fel på bredbandet och själv måste jag erkänna att jag har lite problem med scannern ibland. Allt detta kanske man inte dör av, men nog påverkas den mentala hälsan.

Av Siv - 17 november 2009 09:57

   

Sista manusdagen var i söndags, men tre bidrag som utlovats har inte kommit in än. Här sitter man med allt annat material färdigt och kan inte lägga ihop tidningen och skicka till tryckning för att tre andra inte håller tiden.

Det är alltid samma sak och ofta samma personer.

Är det konstigt att man som medlemstidningsredaktör blir frustrerad.
Var finns respekten för andras arbete och tid? Tur att man kan blogga av sig lite irritation.

Av Siv - 12 november 2009 13:54

 

Sonja Petterssons skulpturer väcker alltid uppseende så jag gör gärna lite mer reklam för henne.

Denna härliga bullterrier finns dels utanför Museet, men ingår också i en grupp om tre hundar på Hebys busstorg, där barn kan klättra och leka på hundarna. OBS sockerbiten på nosen!

 

Av Siv - 10 november 2009 11:08

 

Konstnärinnan Sonja Pettersson har gjort fantastiskt fina skulpturer av hundar.

Här är hennes porträtt av en riktigt gammal mops som finns i hennes hemkommun Heby, liksom flera av hennes andra verk, mest mopsar och bullterrier, men även andra raser och härliga katter. Det finns även ett museum i ett gammalt fd bryggeri där man kan beskåda hennes verk.

Kanske det enda värt att titta på i Heby, där annars en förfärlig gammal ful spannmålssilo utgör det mest påtagliga landmärket när man passerar samhället. (Spräng skiten!!)

Av Siv - 9 november 2009 11:06

 

I åtta har jag haft denna kaktus som jag fick av en vän. Punktligt varje år i november blommar den och några skott jag tagit från den, alltid lika vackert. Hur vet denna lilla planta att det är november, är inte det naturens under.

Om några veckor är den säkert full av blommor, det brukar den bli. Då tänker jag på den som gav blomman, Solvejg hon älskade blommor, särskilt kaktusar.

 

Av Siv - 8 november 2009 17:34

Bokmal brukar man kalla någon som läser mycket. En alltmer vanlig form av "läsning" är att lyssna på s.k talböcker eller lyssnarböcker. Det går alldeles utmärkt att njuta av god och intressant litteratur medan man åker bil, sitter på bussen, jobbar med ett hantverk eller t.o.m ligger med slutna ögon och vilar. (Risken att man somnar finns, men det går alltid att spola tillbaka skivan.)  

Insekten på bilden är ingen bokmal utan en guldögonslända. På sommaren är den ljusgrön, den övervintrar gärna i fönsterspringor.

Av Siv - 7 november 2009 16:19

 

Den här fina regnbågen är fångad i norduppland och smakade alldeles utmärkt stekt i ugn.


Färsk fisk är något av en lyx för den som bor i inlandet och som inte har någon som fiskar i bekantskapskretsen.

Djupfryst fisk i paket blir aldrig detsamma. Det är en speciell känsla att se hela fisken och att veta vad man äter.


Hoppas våra hav och vatten hålls rena så att fisk och andra vattenlevande djur kommer att finnas kvar.

  Valen är ingen fisk men den är verkligen värd att värna om, världens största djur!

Av Siv - 6 november 2009 14:56

Förr visste varenda svensk vad som hänt 6 november, nu har jag frågat runt lite i bekantskapskretsen och väldigt få tänker genast på vår gamle krigarkung Gustav II Adolf som dog  i slaget vid Lutzen denna dag 1632.

I Göteborg åt man åtminstone förr Gustav Adolfsbakelser denna dag, men det kanske också har fallit i glömska för mer exotiska godsaker.

Vår historia har omvärderats på senare tid och ingen tänker väl på en gammal krigsgalen kung med storhetsvansinne som en hjälte längre, men man kan läsa modernare historieskrivning och t.ex titta på Wikipedia om man vill veta vad som hänt i Sverige och världen tidigare. Det är faktiskt spännande läsning, se Gustav II Adolf och Trettioårigakriget som omväxling till deckare och annan fiction. Allt finns på nätet, även Gustav Adolfsbakelser visar det sig!.  


 

Presentation

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7 8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards